Fietspad Wilderszijde

Er zit voortgang in ons streven naar veiliger schoolfietsroutes. In de vergadering van Commissie Ruimte op 9 september kondigde wethouder Fortuyn aan, dat er een fietspad op de Wilderszijde komt. Het fietspad komt vlak langs de sloot te lopen vanaf het tunneltje halverwege de Boterdorpseweg richting de Zijde en zal worden voorzien van verlichting. Begin 2015 zou het gereed kunnen zijn. Indien de financiële middelen het toelaten zal het fietspad ook richting gemeentehuis worden doorgetrokken. De Stadsregio geeft voor de aanleg 50% subsidie met een maximum van €95.000.
De scholen moeten door gedragsbeïnvloeding de kinderen ervan overtuigen dat zij voor hun eigen veiligheid het aan te leggen fietspad moeten nemen.
De Fietsersbond gelooft niet zo in die aanpak en heeft al eerder aangegeven, dat de fietsoversteek over de Boterdorpseweg op de rotonde bij de Randweg weggehaald moet worden, anders zullen de kinderen alsnog die oversteek nemen in plaats van het tunneltje. Soms moet je iets dwingend opleggen om het veiliger te krijgen.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.