Fietsen in de buurt

Fietsen is gezonde manier om je te verplaatsen. Dat kan een ritje naar het werk of de winkel zijn, of een ommetje in de buurt of verder van huis.

U kunt een route bepalen met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond of met behulp van de fietsknooppunten. Ook geven verschillende recreatieschappen in de Zuid-Holland fietsroutes uit en vergeet zeker niet de monumentenroute in Lansingerland te fietsen die door Historische Vereniging is uitgegeven.

Fietsrouteplanner van de Fietsersbond

Op de website van de Landelijke Fietsersbond vindt u een fietsrouteplanner, waarmee u uw route van deur tot deur kunt plannen.

Knooppuntenroutes

Misschien heeft u ze al ontdekt: de knooppunten voor fietsen. Een bord met een plattegrond van de wijde omgeving met daarop fietspaden en knooppuntnummers, of bordjes met een knooppuntnummer erop. U kunt zelf een fietsroute bepalen, van knooppunt naar knooppunt . Verdwalen is bijna onmogelijk en dwalen is leuk.

Verder vindt u op de website www.nederlandfietsland.nl alles over knooppunt- en LF-routes.

Zuid-Holland

Voor meer mooie fietsroutes kun u terecht op de website van Recreatie Zuid-Holland.

Midden-Delfland

Ook een mooi gebied om te fietsen is Midden-Delfland dat is ingeklemd tussen Delft en Schiedam. Bij het Recreatieschap Midden-Delfland is een fraaie kaart van het gebied te bestellen.

Rottemeren

Het Recreatieschap Rottemeren geeft een informatieve recreatiekaart uit met wandel- en fietsroutes rond de Rottemeren en in het Bergse Bos. De kaart vermeldt ook de sport- en ontspanningsmogelijkheden, de horecagelegenheden en nog veel meer.

Monumentenfietsroute

Berkel en Rodenrijs heeft een aantal oude monumenten, zoals boerderijen en kerken. De Historische Vereniging heeft voor de Open Monumentendag in 2007 een fietsroute langs deze bezienswaardigheden opgezet. De route is ruim 16 km met de mogelijkheid om een paar kilometer extra door het natuurgebied de Ackerdijkse plassen te fietsen of de route iets in te korten in Berkel-Noord.

Hier kunt u de monumentenfietsroute downloaden.