BOR op Boterdorpseweg

Sinds 15 december 1999 rijdt de bromfiets op de rijbaan, tenminste dat is de bedoeling. De Fietsersbond juicht BOR toe. Door deze regel is het aantal ongelukken waarbij bromfietsen zijn betrokken sterk afgenomen. Het veiliger voor de fietser én voor de bromfietser. Het heeft even geduurd, maar sinds begin november 2013 worden ze ook op de Boterdorpseweg naar de rijbaan verwezen. Het punt was altijd, dat gemeente Rotterdam hierin dan ook op Bergweg-Zuid en Grindweg moest meegaan. Dat is recentelijk gebeurd.

Jammer genoeg is de bebording op de wegen die aansluiten op de Boterdorpseweg niet aangepast. Hierdoor worden bromfietsers op die wegen niet naar de rijbaan verwezen en rijden ze alsnog op het fietspad.

Op 18 nov. heeft de Fietsersbond samen met een verkeerskundige van de gemeente de bebording op Bergweg-Zuid en -Noord, Boterdorpseweg en alle zijwegen en -paden bekeken. Waar nodig zal de bebording binnen enige weken worden aangepast.

Verder heeft de Fietsersbond wederom gevraagd om BOR ook op de Klapwijkseweg in te voeren. Deze weg wordt echter door de provincie beheerd, de gemeente heeft hier dus geen zeggenschap. Wel zal de gemeente dit punt meenemen in het overleg met de provincie. 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.