E-bike dag geslaagd

Op een zonovergoten zondag (7 april) hebben zo’n 55 mensen een proefrit gemaakt op een of meer elektrische fietsen (E-bikes). Onze plaatselijke wielerspecialist Let op! Fietsen was de organisator van dit evenement, dat plaatsvond bij Restaurant ‘Naar boven’.
De mensen werden ontvangen met een kopje koffie in het restaurant, alwaar ze ook een formulier moesten invullen. Buiten stonden medewerkers van de wielerspecialist en Trek, het merk van de te beproeven fietsen, die uitleg gaven over de E-bikes. Hierbij gaat het vooral om de ondersteuning, die in het voorwiel, achterwiel of op de trapas ingrijpt. Veel geïnteresseerden probeerden alle drie modellen uit en hadden een lichte voorkeur voor E-bikes met voorwielaandrijving. Dit is opmerkelijk, want in de pers wordt die aandrijving juist als minste gekwalificeerd. Mogelijk komt het door de wat geleidelijker overgang bij 25km/u, als de elektromotor niet verder ondersteunt. Bij de andere modellen voel je dan wat meer weerstand, aldus Rob Steenks. 
Ook het bestuur van de Fietsersbond in Lansingerland waren getuige de foto’s in voor een proefrit, al was de zon nog bezig wakker te worden.

E-bikedag 1    E-bikedag 3

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.