Zwarte Pad, een lange weg

17-07-2008: Het Zwarte Pad is een verbinding tussen Rodenrijs en Schiebroek. Het is een druk bereden fietspad, dat met name door de jeugd wordt gebruikt om de middelbare school in Rotterdam te bezoeken.

De laatste jaren was het onderhoud zeer slecht. De vele gaten en hobbels, en overhangend groen maakte het smalle pad bijna onberijdbaar en gevaarlijk. Ook met de verlichting was het slecht gesteld. Het pad kreeg de dubieuze status van Slechtste Fietspad in Nederland.

onbekende link onbekende link

Van het slechtste fietspad naar een prachtige rode loper

Jarenlang wezen de verschillende partijen voor de verbetering van het pad naar elkaar. Door toedoen van de Fietsersbond werden in 2003 de eerste plannen voor vernieuwing gemaakt. In 2005 was de zaak financieel rond, zodat in 2006/2007 het nieuwe pad gereed zou kunnen zijn. Door de bouw van halte Rodenrijs werd de aanleg van het pad keer op keer vertraagd en is het uiteindelijk 17 juli 2008 geworden. Maar het is dan wel een prachtige rode loper met goede verlichting!

In de regen is het nieuwe fietspad door wethouder Hans de Rijke en voorzitter Piet Mazure feestelijk geopend en vervolgens door een aantal aanwezigen ingefietst.

onbekende link onbekende link