Zwartepad/weg langer dicht

Fietsers moeten een maand langer omrijden

Fietspad Zwarteweg nog afgesloten t/m 20 januari
(Persbericht van de Groene Boog)

Helaas is in de afgelopen weken duidelijk geworden dat het fietspad Zwarteweg de komende weken nog niet veilig kan worden open gesteld. Eerder dit jaar werd de opening van het fietspad al een keer uitgesteld naar eind december 2022, vanwege tegenslagen bij de werkzaamheden voor het RandstadRail-viaduct.

Die werkzaamheden zijn inmiddels grotendeels afgerond. Echter, de komende weken moeten nog dusdanig veel bouwtransporten plaatsvinden, dat een veilige openstelling van het fietspad niet mogelijk is. De vertraging heeft verschillende oorzaken, waaronder de recente vorstperiode, grondankers die niet verwijderd konden worden en de beperkte mogelijkheden voor buitendienststelling van het spoor. Het stuk waar het viaduct voor de A16 Rotterdam wordt gebouwd, is een lastig stuk op het punt waar de sporen van RandstadRail en HSL samenkomen met daar tussendoor het fietspad. Volgens de huidige planning kunnen we het fietspad Zwarteweg op vrijdag 20 januari 2023 weer open stellen. Fietsers kunnen tot die datum gebruik maken van het fietspad langs de Landscheiding*.

*Ook de Verlegde Oude Bovendijk blijft nog in de huidige situatie beschikbaar. De aanleg van de bypass die daar gepland staat, wordt vanwege het langer dicht blijven van de Zwarteweg uitgesteld naar 23 januari (in plaats van 9 januari).

Categorieën