Linker Rottekade van 9 jan t/m 24 mrt 2023 gesloten voor verkeer

De bouw van de Rottemeertunnel noopt fietser tot omrijden.

De Rottemeertunnel wordt in twee fases gebouwd. Het zuidelijke deel (fase 1) nadert zijn voltooiing: vloeren, wanden en dak zijn gebouwd. Momenteel worden de vleugelwanden van het aquaduct aangelegd. In januari 2023 gaat fase 2 in. Dan wordt de vaarweg over het dak van het nieuwe zuidelijke deel geleid en wordt begonnen met de bouw van de tunnel onder het noordelijke deel van de Rotte. Dat duurt ongeveer een jaar.

Aan het einde van fase 1 moet de tijdelijke pontonbrug worden verwijderd, anders kan fase 2 niet starten. Er kan geen tijdelijk fietspad over de tunnel worden aangelegd, want naast de Rotte ligt nog geen dak op de tunnel.

Door de werkzaamheden is de Bergse Linker Rottekade (de Terbregse kant) gestremd vanaf 9 januari t/m 24 maart 2023. Fietsers worden omgeleid via de overzijde van de Rotte (via de Varenbrug en Rottebandreef naar de Irenebrug). Het blijft ook mogelijk om bij de Expo de Rottebandreef over te steken en via de Branddreef en de Rottekade naar de Irenebrug v.v. te fietsen.

Categorieën