Fietsendiefstal in 2021

Fietsendiefstal komt nog steeds veel voor in Lansingerland. Zelfs bij een dubbelslot ben je niet altijd zeker, dat je fiets, E-bike of scooter bij terugkomst nog staat. En ook het toeziend oog van Biesieklette geeft je die garantie niet.

In 2021 verwisselden in Lansingerland 158 fietsen, E-bikes en scooters onvrijwillig van eigenaar. Het werkelijke aantal diefstallen zal echter aanmerkelijk hoger liggen, want lang niet alle diefstallen worden aangegeven, zeker niet als het een goedkopere of oudere fiets betreft.
Geregistreerd zijn de diefstal van 12 scooters/bromfietsen, 92 fietsen en 53 E-bikes. Door de gebrekkige registratie is niet goed te bepalen of de diefstal een fiets of een E-bike betreft en ook niet op welke locatie precies de diefstal heeft plaats gevonden. Het aantal diefstallen nam met 17 E-bikes en 8 fietsen toe, terwijl er 6 scooters minder gestolen werden.
Vooral de Gazelle (59), Cortina (11), Stella (9) fietsen/E-bikes zijn in trek.

Dit jaar vonden de meeste diefstallen in de maanden juni, augustus en september plaats.
Favoriete plaatsen van diefstal zijn:
• halte Westpolder               36 (toename van 11)
• halte Rodenrijs                  25 (toename van 10)
• Berkel-Centrum                 19 (afname van 6)
• Bergschenhoek-Centrum   9
• Bleiswijk-Centrum              7

De gemeente/politie zet dit jaar extra tijd in om het aantal fietsendiefstallen omlaag te brengen. U kunt zelf uw fiets beschermen door een goedgekeurd slot te gebruiken, beter nog twee, en uw fiets vast te zetten aan een fietsenrek of paal.

Categorieën