Lange fietsomleidingsroutes i.v.m. aanleg A16-verlenging

De A16 wordt verlengd van het Terbregseplein via het Lage Bergschebos langs het vliegveld RTHA naar de A13. Vanwege de bouwwerkzaamheden is het Zwartepad langs de metrolijn tot augustus 2022 afgesloten. En vanaf de Wildersekade moet de fietser  via heel wat slingers in het donker zijn weg zien te vinden om op de Ankie Verbeek-Ohrlaan uit te komen.

Vanwege het afsluiten van het Zwartepad is een fietsomleidingsroute ingesteld over het fietspad langs de Landscheidingsweg, en vervolgens met een slinger over het viaduct van de N209 naar de Ratelaarsweg nabij de Adrianalaan. Deze omleiding is meer dan een kilometer (ca. 1250 m) langer, dan de fietsroute over het Zwartepad. De Fietsersbond heeft aan de Groene Boog gevraagd of er gezocht kan worden naar alternatieven en of het mogelijk is de afsluitingsduur te bekorten.

Voor de fietsomleidingsroute bij de oversteek Wildersekade – Ankie Verbeek-Ohrlaan heeft de Fietsersbond samen met o.a. een veiligheidsbeambte van de Groene Boog hoe deze veiliger te maken. Gedacht wordt aan het aanbrengen van witte kantlijnen op het fietspad (het zwarte asfalt van het fietspad steekt nauwelijks af tegen de zwarte aarde die er naast ligt), en het bijplaatsen van rood-witte schrikhekken en reflectiepalen. Het plaatsen van vangrails tussen het fietspad en de rijbaan is vanwege gebrek aan ruimte niet mogelijk. Naast de breedte van vangrails is ook een omvalzone met veilige marge nodig voor als een auto de vangrails omver rijdt.

16-11-2021: Inmiddels zijn de voorgestelde witte lijnen en schriklijnen aangebracht. De loop van het fietspad is nu veel beter te zien in de schemer en het donker.

Categorieën