Opening WielerRotte

De WielerRotte is er voor de snelle fietsers.

Op vrijdag 9 juli om 10 uur heeft Jan-Willem van den Beukel, bestuurslid van Recreatieschap Rottemeren en wethouder van Lansingerland de WielerRotte geopend. De opening vond plaats nabij het Bleiswijks Verlaat.

De WielerRotte is een alternatieve route voor Wielrenners waar zij lekker kunnen doorfietsen,  zonder tot overlast te zijn van de bewoners van de Rottekade of andere recreanten. De WielerRotte loopt van de Molenlaan tot de A12 over de fietspaden langs de Rottebandreef, de Kooilaan en door de Bleiswijkse Fles.
De WielerRotte wordt aangeduid met groene markeringen op de weg in de vorm van een racefietser. Informatieborden verzoeken de wielrenners om deze route te volgen. Markeringen met spelende kinderen wijzen de wielrenners er op dat ze op de verkeerde route zitten.

Hopelijk gaan wielrenners de WielerRotte gebruiken en is de onderlinge ergernis met wandelende mensen, trage fietsers, kinderen en recreanten verleden tijd.

Categorieën