Fiets- en voetgangersoversteek over Gemeentewerf gerealiseerd

Het idee van de Fietsersbond om op de Gemeentewerf  ter hoogte van de voormalige ING-vestiging aan te leggen een fiets- en voetgangersoversteek is in juli 2021 gerealiseerd.

Fietsers en voetgangers moesten zich voorheen bij de toerit op de Gemeentewerf naar de parkeerplaats tussen het autoverkeer wringen om bij de winkels aan het Westerplein en Westerwater te komen. Een gevaarlijke situatie en ook voor automobilisten niet prettig.

In juli is de door de Fietsersbond voorgestelde fiets- en voetgangersoversteek over de Gemeentewerf aangelegd. Tevens is de schuine fietsoversteek beter aangegeven en is de zebra bij het kruispunt met de Westersingel verwijderd.

De Fietsersbond had liever gezien dat de schuine fietsoversteek ook was verwijderd en het fietspad aan de kant van de AH laad- en los-zone was doorgetrokken, maar de gemeente heeft dit voorstel met redelijke argumenten afgewezen.

Categorieën