Niet gestrooide fietspaden langs Julianalaan en Berkelseweg

Van verschillende kanten kreeg de Fietsersbond afdeling Lansingerland melding van niet gestrooide fietspaden langs de Julianalaan en de Berkelseweg. De gemeente had als waarschuwing het bord ‘Dit fietspad wordt niet gestrooid!’ geplaatst.

 

 

De Fietsersbond is jarenlang met de gemeente bezig geweest om het strooien van fietspaden op orde te krijgen. Niet strooien van fietspaden, dat kan niet zomaar. Dus contact gezocht met de gemeente en gevraagd, waarom deze fietspaden niet gestrooid worden.

Reactie van de teammanager Buitendienst van de gemeente:
De genoemde fietspaden zijn te smal voor de strooicombinatie in relatie tot de huidige richtlijnen voor strooicombinaties, waardoor er veel schade werd gereden door de zware en te grote strooivoertuigen aan de verharding, naastgelegen bermen en andere obstakels/voertuigen en zorgt daarmee voor gevaarlijke situaties tijdens de uitvoering. Hierdoor is het niet meer verantwoord om deze paden te strooien. Vaak is er een alternatieve route voor handen en kunnen fietsers bij gladheid eventueel over de rijbaan fietsen, die wel gestrooid wordt. Om fietsers te waarschuwen dat er niet gestrooid wordt, zijn er borden geplaatst. Op deze wijze kunnen ze kiezen voor een alternatieve route of aan de omstandigheden aanpassen. We gaan er zeker voor zorgen dat deze fietspaden in de nabije toekomst weer gestrooid kunnen worden.

De teammanager meldde verder, dat de Julianalaan in 2022 gerenoveerd zal worden. Het fietspad langs de Berkelseweg zal worden verbreed.

Categorieën