Telling niet deugdelijk verlichte (brom)fietsen

Donderdagochtend 16 januari tussen 7:00 en 8:10 uur, vier actieve leden van de Fietsersbond staan bij halte Rodenrijs. Ze tellen het aantal passerende fietsers en scooters, en het aantal wielrijders dat vergeten was het voor- of achterlicht, dan wel beide lichten, te ontsteken.

Donderdagochtend 16 januari tussen 7:00 en 8:10 uur, vier actieve leden van de Fietsersbond staan bij halte Rodenrijs. Ze tellen het aantal passerende fietsers en scooters, en het aantal wielrijders wat vergeten was het voor- of achterlicht, dan wel beide lichten, te ontsteken. Waar mogelijk werden de on- en gebrekkig verlichten op dit feit gewezen en verteld dat volgende week oom agent voor dit feit bekeuringen zal uitschrijven. De meeste aangesproken fietsers beloven beterschap en vervolgen hun reis met een flyer van de Fietsersbond, waarin de verlichtingsregels nog eens haarfijn uitgelegd staan.

Getallen
Westzijde halte Rodenrijs (parkeerplaats)
Geteld 117 fietsers, bij 22 mankeerde er wat aan de verlichting (7 voorlicht, 8 achterlicht, 7 beide lichten), dat is 19%. Alle 16 passerende scooters voerden deugdelijke verlichting.

Oostzijde halte Rodenrijs (bushalteplaats)
Geteld 258 fietsers, bij 35 mankeerde er wat aan de verlichting (6 voorlicht, 18 achterlicht, 11 beide lichten), dat is 13,5%. Alle 30 passerende scooters voerden deugdelijke verlichting.

Er zullen ongetwijfeld (brom)fietsers zowel aan de west- als oostzijde geteld zijn.

Categorieën