Webinar voor nieuwe vrijwilligers

Op 19 november organiseerde de centrale afdeling van de Fietsersbond voor het eerst een webinar. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht werd de webinar geleid. Deelnemers konden deze thuis achter de computer of tablet interactief volgen. Vragen stellen was via een microfoon of het toetsenbord mogelijk. Alle deelnemers zijn gedurende de presentatie in beeld. Tijdens de presentaties werden afbeeldingen getoond.

Een half uur later dan gepland hadden zich 8 leden aangemeld en werd er begonnen. Caroline Dekker, Programmacoördinator Lokale Lobby, opende de webinar en vertelde hoe de Fietsersbond georganiseerd is. De Fietsersbond heeft ongeveer 35.000 leden, 150 lokale afdelingen en 1650 actieve vrijwilligers. Ze roemde de vrijwilligers als de drijvende kracht achter de Fietsersbond. Communicatie is erg belangrijk. Daarvoor worden het Schakeltje, de (landelijke) Fietsflits, Yammer, Facebook en nieuwsbrieven ingezet. Ze benadrukte het belang van lokale lobby en noemde projecten als Fietsen Alle Jaren, Routeplanner, Fietsen naar School, Fietsen naar het Werk en de Fietsstad 2020.

Gastspreker was Peter van Bekkum, voorzitter van de Fietsersbond afdeling Utrecht. Hij nam ons mee in de wereld van de Fietsersbond in Utrecht: hoe pak je het contact met de gemeente aan, hoe organiseer je lobby, wat zijn succesvoorbeelden. Hij besprak uitgebreid, hoe de lokale afdeling voortdurend in contact staat met de gemeenteraad van Utrecht. Ze hebben al meerdere successen weten te boeken, zoals het wegnemen van knelpunten op kruispunten en een fietsbrug over de snelweg.

Ook werd stil gestaan bij ’30km is het nieuwe 50km’ en hoe fietsen we in de toekomst.

Al met al een interessante webinar. Deze vorm van communicatie is zeker voor herhaling vatbaar.

pdf ⋅ 471 KB

Afbeeldingen bij Fietsersbond webinar 19-11-2019

Download

Categorieën