Nieuwe fietsverbinding richting Delft

Een man belde mij met de vraag, waar de nieuwe fietsverbinding van Rotterdam naar Delft loopt. Hij had erover gelezen in een Rotterdamse krant.

Op de website van Gemeente Rotterdam staat het groot aangekondigd: ‘Nieuwe fietsverbinding richting Delft’. Zie https://www.rotterdam.nl/nieuws/fietsverbinding-delft/

Maar waar loopt die nieuwe fietsverbinding en is die geheel nieuw?

Bij de gemeente Rotterdam is het niet gelukt om de juiste persoon aan de telefoon te krijgen, die mij meer over deze nieuwe verbinding kon zeggen. De Fietsersbond afdeling Rotterdam wist meer. Het gaat om twee fietsbruggen in het verlengde van het Terletpad, nabij voetbalvereniging RCSV Zestienhoven, over de daar aanwezige sloten.

Er is door deze fietsbruggen een fietsverbinding ontstaan tussen de Van der Duijn van Maasdamweg en de Fairoaksbaan. ‘Met deze kortere fietsverbinding wordt het fietsen makkelijker en aantrekkelijker gemaakt voor bewoners van Park16hoven, voor werknemers en reizigers van RTHA en voor forenzen en recreanten in Midden Delfland, Delft en Den Haag’, aldus de website van gemeente Rotterdam.

Om nou te spreken van een nieuwe fietsverbinding lijkt wat overdreven.

Categorieën