Rotonde Klapwijkseweg – Oudelandselaan sterk verbeterd

Regelmatig gebeurden er ongevallen op en nabij de rotonde Klapwijkseweg – Oudelandselaan. De Fietsersbond heeft in 2017 de problemen in kaart gebracht en aanbevelingen ter verbetering opgesteld. Deze zijn in een brief aan de gemeente gestuurd.

Mede als gevolg hiervan heeft de gemeente bureau Exante ingeschakeld om alle rotondes aan de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg te onderzoeken.

In 2019 en 2020 zullen alle rotondes worden aangepast.

In slechts enkele weken tijd heeft de rotonde Klapwijkseweg x Oudelandselaan een complete facelift ondergaan. Van een enkelbaans rotonde is het een turborotonde geworden. Bovendien zijn de fietsoversteken verder van de rotonde gelegd. Een compliment voor de ontwerpers en zeker voor de bouwers.

            

 

 

 

Voor, tijdens en na de verbouwing

Het resultaat is dat het auto- en fietsverkeer elkaar minder voor de wielen rijdt en daardoor veel sneller doorstroomt. Laten we hopen dat ook het aantal aanrijdingen en ongevallen sterk vermindert.

Categorieën