Landscheidingsfietspad krijgt verlichting

Wat eens een rustig recreatief fietspad was, is dat al lang niet meer. Het Landscheidingsfietspad is een druk bereden fietsroute, zowel richting halte Rodenrijs als richting Zoetermeer.

Zeker tien jaar heeft de Fietsersbond op verlichting langs het Landscheidingsfietspad aangedrongen en ook vele inwoners hebben dit aan de gemeente gevraagd. Nu wordt de verlichting eindelijk aangelegd. De werkzaamheden zullen vanaf 22 oktober tot 30 november dit jaar plaatsvinden.

MAAR … de verlichting wordt niet langs het gehele Landscheidingsfietspad geplaatst. Wat?! Het moet niet gekker worden! Die komt alleen langs het stuk tussen de Wildersekade tot en met de rotonde Boterdorpseweg en de verbinding naar fietspad De Zijde, en het stuk fietspad vanaf de Oostersingel tot de gemeentegrens van Zoetermeer.

Waarom dan niet langs dat laatste en heel druk bereden deel tussen de Wildersekade en halte Rodenrijs? Wel, dit deel ligt op Rotterdams grondgebied. De gemeente is hierover wel in onderhandeling met Rotterdam om het nog met de geplande werkzaamheden mee te nemen. Het is nauwelijks aan burgers uit te leggen als dat niet gebeurt, maar ik moet het eerst nog zien. Na 30 november weten we de uitkomst.

Categorieën