Fietsverlichtingscontrole op herhaling

Op 19 en 23 januari bleek nogmaals dat fietsers bij halte Westpolder het niet zo nauw nemen met de verlichting op hun stalen ros.

Op vrijdag 19 januari telde ik van 7:00 tot 08:10 uur 184 fietsers, waarvan er 39 een mankement aan het licht hadden. Dat is 21,2 %. De 14 brommers die passeerden hadden alle deugdelijke verlichting.

Op dinsdagochtend 23 januari schreef de politie bekeuringen uit. Ik telde 257 fietsers, waarvan er 15 geheel onverlicht reden, bij 9 deed de voorlamp het niet en bij 34 de achterlamp. Totaal hadden 58 van de 257 fietsen een mankement aan de verlichting, dat is 22,6 %. Biesieklette deelde gratis lampjes uit. Bij de 8 brommers die voorbij kwamen was de verlichting in orde.

Natuurlijk waren er weer mensen die de politie al hadden gezien en hun fiets verder weg parkeerden of met de fiets aan hun hand langs liepen. Een jongeman liep zeer omzichtig in een wijde boog naar de overkant, nadat hij zijn onverlichte fiets verderop aan een lantaarnpaal had vastgeketend. Hij kreeg toch een bekeuring aan z’n broek. Een man die ik vorige week ook al had aangesproken en toen al wat onaardig reageerde, liep ook met de fiets aan de hand langs. Anderen spraken hem nu aan en oh, wat vertoonde hij zielig gedrag. Jammer, dat de politie toen net weg was.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *