Extra verkeersborden bij Weidebloemtunnel

Bij de Weidebloemtunnel in Berkel en Rodenrijs zijn vier extra verkeersborden geplaatst. De tunnel is verboden voor bromfietsers, maar zij maken er toch gebruik van, zelfs met hoge snelheid. Dit levert een onveilige situatie op voor kinderen uit de buurt én de naastgelegen basisschool.
(overgenomen uit de Nieuwsbrief van de gemeente Lansingerland)

De politie en gemeente beboeten bromfietsers die misbruik maken van de tunnel. Helaas kunnen wij niet 24/7 handhaven bij de fietstunnel, maar wij begrijpen dat de omwonenden hier veel last van hebben. Een aantal bewoners uit de omgeving heeft daarom de handen ineen geslagen en met elkaar een verkeersbord ontworpen. De gemeente heeft dit verkeersbord laten maken en opgehangen op vier plaatsen bij de tunnel.

onbekende link

Aanvulling van de Fietsersbond
Het is de Fietsersbond ook al jaren een doorn in het oog. Misschien nog niet eens dat er brommers door de tunnel rijden, maar de snelheid waarmee dat gebeurt zorgt voor gevaarlijke situaties. De Fietsersbond is dan ook blij met de extra borden en pleit ervoor dat er af en toe door de politie gehandhaafd wordt.
Feitelijk zou dat ook moeten gebeuren op het fietspad tussen de Zilverschoonsingel en de Condorweg. Ook op dit fietspad zijn brommers niet toegestaan.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *