Weer ongeluk op Klapwijkseweg

Op 3 januari j.l. even na 17:00 uur vond op het fietspad langs de Klapwijkseweg een ongeluk plaats. Een bromfietser wilde een fietser inhalen en zag daarbij een tegemoet komende wielrenner over het hoofd. Beide personen raakten ernstig gewond en werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Er kwamen drie ambulances en twee traumahelikopters aan te pas.

Het is niet het eerste ongeluk op het fietspad. Bij één daarvan was ik zelf het slachtoffer. Uit eigen ervaring kan ik zeggen, dat een fietser het niet wint van een veel zwaardere bromfiets (lees scooter). Het kostte mij vele maanden van herstel en ik was blij dat ik een fietshelm ophad, anders had ik dit verhaal misschien niet kunnen schrijven.

Al jarenlang pleit de Fietsersbond ervoor om BOR (Brommers Op de Rijbaan) op de Klapwijkseweg in te voeren. De gemeente zou dat ook wel willen, maar de weg is van de provincie. En de provincie stelt dat er op hun wegen geen brommers op de rijbaan worden toegelaten.

De gemeente is al een aantal jaren met de provincie aan het onderhandelen om de Klapwijkseweg over te dragen aan de gemeente. Struikelblok daarbij is geld. De weg en oevers dienen te worden opgeknapt en wie gaat dat betalen?

Wellicht is dit een goede aanleiding om eens vaart te zetten achter de onderhandelingen. Zo moeilijk moet het niet zijn. Of moeten er eerst doden vallen?

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *