Feestelijke opening Boterdorpseweg

Woensdag 7 juli 2010 is de gereconstrueerde Boterdorpseweg in Bergschenhoek feestelijk geopend.

Na de toespraken heeft wethouder Jan den Uil bijgestaan door de directeur van de bouwcombinatie van Gelder en Vobi gezeten op een driewieler de papieren afdichting van de tunnel open gereden.

Het resultaat mag er zijn. Een fraaie Boterdorpseweg met aan de noordzijde een ruim fietspad en een mooie open fietstunnel. De betegeling van de wanden symboliseert de groene omgeving. Het wachten is op de aansluiting van de tunnel op een fietspad aan de zijde van de scholen.

onbekende link onbekende link

Ook de Fietsersbond heeft z’n steentje bijgedragen aan de reconstructie van de Boterdorpseweg door de oorspronkelijke plannen van opbouwende kritiek te voorzien. Zo is het fietspad dat eerst aan de zuidzijde was gedacht, op de noordzijde aangelegd.

Een punt van zorg blijft nog even het feit dat de bromfietsen op de Boterdorpseweg nog gebruik maken van het fietspad. Er is namelijk geen mogelijkheid aangelegd, waar zij naar de rijbaan kunnen. De gemeente weet van de situatie en er wordt aan gewerkt om op het gehele traject Klapwijkseweg – Boterdorpseweg de bromfiets naar de rijbaan te verwijzen. Dit is veiliger voor fietsers én bromfietsers! En het past bovendien in het concept van Duurzaam Veilig.