Verlichting voor Landscheidingsfietspad

Het Landscheidingsfietspad vormt een belangrijke fietsverbinding naar halte Rodenrijs, maar het is er in de wintermaanden aardedonker. Al vele jaren pleit de Fietsersbond voor verlichting van het fietspad. Voor de financiële crisis was er voldoende geld, maar weinig bereidheid bij de gemeente. Daarna was de gemeente jaren armlastig. Een volgens onzes inziens gemiste kans was om de verlichting tijdens de aanleg van de ZoRo-busbaan aan te leggen, zeker op het deel waar het bestaande fietspad toch op de schop moest. 
Naast het financiële probleem zijn er ook de nachtdieren zoals vleermuizen en nachtvlinders die bezwaar maakten. Zij worden verblindt door gewone straatverlichting. De oplossing is nu gevonden in de ‘Batlamp’, een lamp waar deze beestjes wel mee overweg kunnen. De gemeente heeft nu het plan om het pad tussen Wildersekade en de Boterdorpseweg en tussen de Oostersingel en Zoetermeer van deze verlichting te voorzien. Kosten 530.000 Euro.
Wij zijn blij, maar het stuk tussen de Wilderskade en halte Rodenrijs blijft alsnog onverlicht. Dit zullen we bij de wethouder aankaarten.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.