Historische Route

Wellicht heeft u in de plaatselijk krant gelezen dat de Historische Route zaterdag 6 juli officieel geopend is. De Historische route laat u tijdens een fietstocht van 31 kilometer het verleden van Hof van Delfland zien. De route verbindt Den Haag en Rotterdam met elkaar. Onderweg voert de rit langs prachtige dorpjes als Oude Leede en Klein Delfgauw. Dankzij de, zo karakteristieke lintbebouwing, wordt het verleden hier goed zichtbaar.  Op andere plekken geven oude gebouwen een inkijk in vervlogen tijden. De kaart die u hier kunt downloaden wijst u niet alleen de weg, maar geeft ook informatie over de dorpen die u tijdens de tocht passeert.
U kunt de tocht op twee punten starten. In de ‘Hofstad’ ligt het startpunt van de route bij het Binnenhof.  In de ‘Maasstad’ begint deze aan de Nieuwe Maas. Voor de mensen die niet zo lang kunnen of willen fietsen is het als vanzelfsprekend mogelijk om een bepaald deel van de route af te leggen.
Op de website van Hof van Delfland vindt u nog meer aardige wandel- en fietsroutes, zie hofvandelfland.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.