Zandtransport Annie M.G. Schmidtpark

Zoals u ongetwijfeld hebt gezien zijn de werkzaamheden voor de aanleg van het Annie M.G. Schmidtpark in volle gang. Fase 1 (het deel tussen de Anthuriumweg en de Berkelseweg/helft Randweg) is nagenoeg afgerond en de inzaaiing van gras, aanpoot van planten en bomen zijn de laatste werkzaamheden. Deze zomer kan men al gebruik maken van het park. Er zijn ook recreatieve fietspaden aangelegd, waarop de fietser rekening moet houden met wandelaars, spelende kinderen huisdieren enz.
Nu is fase 2 (Randweg ter hoogte van de Ds. Koetsveldstraat tot de Wildersekade) aan de beurt. Op het eerste stuk van fase 2 gezien vanuit het noordoosten moet 300.000 m3 ondergrond worden gestort. Dat gaat overlast in het verkeer met zich meebrengen, met name op de Boterdorpseweg tussen de Raadhuislaan en het viaduct over de HSL en Randweg. Grote zandauto’s komend vanuit de richting Bergschenhoek gaan daar het fietspad kruisen.
Als Fietsersbond hebben wij er bij de projectleider van de gemeente sterk op aangedrongen om ter plaatse verkeersregelaars neer te zetten. Zeker rond de tijd dat de scholen beginnen en uitgaan want dan rijden er veel fietsende kinderen. Bij het schrijven van dit bericht hebben wij nog uitsluitsel ontvangen.
Op de dag zullen gemiddeld 12 zandauto’s per uur het fietspad kruisen. Het wordt dus oppassen voor iedereen. De periode van de zandtransporten loopt van 10 juni tot 9 december 2013.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.