Landscheidingsfietspad langdurig afgesloten

17-01-2012: Landscheidingsfietspad
Op 16 januari 2012 heeft Piet Mazure de Commissie Ruimte toegesproken en daarbij het onderbelichte belang van het Landscheidingsfietspad tussen station Rodenrijs en Zoetermeer bespreekbaar gemaakt. Dit fietspad is de ruggengraat voor het fietsverkeer tussen de kernen Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs, maar ook dé fietsverbinding naar Zoetermeer en omgeving.
De Fietsersbond is van mening dat het fietspad steeds opnieuw kwaliteit moet inleveren, onder meer als gevolg van nieuwe infrastructurele werken zoals gelijkvloerse kruisingen door aanleg van de ZoRo-busbaan en gelijkvloerse doortrekking van de Laan van Mathenesse over het Lansingpad. Bij die laatste kruising wil de Fietsersbond dat wordt onderzocht of een fietstunnel aangelegd kan worden.
Maar ook de bestaande kwaliteit gaat als gevolg van niet tijdig onderhoud achteruit, terwijl de wens om dit fietspad te verlichten reeds een aantal jaren door de Fietsersbond tevergeefs wordt geuit.
De noodzaak voor langdurige afsluiting van dit fietspad vanwege de aanleg van de ZoRo-busbaan is voor de Fietsersbond zeer discutabel.
De Fietsersbond hoopt zowel de gemeente als de gemeenteraad wakker te hebben geschud om maatregelen te nemen.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.