Hofpleinfietsroute trajectdeel Zwarteweg – Kasteel in ontwerpstadium

20-03-2012: Komende twee jaar wordt het trajectdeel van de Hofpleinfietroute tussen de Zwarteweg en het Kasteel aangelegd. Momenteel is het voorontwerp gereed en zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd:

  • milieuonderzoek, er zijn geen verontreiningen aangetroffen.
  • flora- en fauna-onderzoek, dat loopt nog. Tot nu toe zijn geen bijzondere plantjes en beestjes aangetroffen die de aanleg kunnen tegenhouden.
  • geofysisch onderzoek, de resultaten hiervan worden meegenomen bij het definitieve ontwerp.

Het fietspad (3,5 m breed in rood asfalt) komt vanaf de brug bij het Kasteel parallel aan de metrolijn te liggen en gaat vervolgens in rechte lijn over de dijk van de Rodenrijsevaart en steekt de Rodenrijseweg over naar de  Zwarteweg. Onderaan de dijk wordt het fietspad 2 meter vlak, zodat fietsers daar gemakkelijk kunnen staan.
De Fietsersbond heeft aangegeven dat de helling te steil is, waardoor de fietsers met te grote snelheid op de weg afstevenen en omgekeerd moeilijk de helling opkomen. Beter lijkt het de huidige slinger in het fietspad te behouden (nog kostenbesparend ook). Ook zou het afschot in het wegdek van de Rodenrijseweg moeten worden verminderd, waardoor fietsers komend vanaf de Zwarteweg niet eerst in een kuil terechtkomen.
De Zwarteweg wordt uitgevoerd als fietsstraat, 4,5 m breed, rood asfalt met aan weerszijden zwarte stroken. Nabij de huizen en de garage zijn parkeerplaatsen voorzien.
De werkzaamheden (voorbelasting) starten in september 2012. Het fietspad zal eind 2013, begin 2014 gereed zijn.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.