Aanleg ZoRo-busbaan

15-11-2011: De aanleg van de ZoRo-busbaan van halte Rodenrijs naar Stadshart Zoetermeer zal niet verlopen zonder langdurige en ernstige hinder voor fietsers. Dat bleek al in oktober toen het fietspad tussen de Wildersekade en het station Rodenrijs zonder aankondiging een paar weken was afgesloten. De fietser moest omrijden via de Rodenrijseweg. De Fietsersbond was bepaald niet gelukkig met deze gang van zaken en heeft ertegen geprotesteerd, temeer de bebording niet klopte en er geen snelheids-beperkende maatregelen voor het autoverkeer waren getroffen.
Eind november, dus juist in het slechtste jaargetijde, wil men het fietspad tussen de Wildersekade en station Rodenrijs opnieuw afsluiten, maar dan wel voor een aantal maanden. Het ergste moet evenwel nog komen, want er wordt voorgesteld om het fietspad tussen de Anthuriumweg en de Groendalseweg vanaf november voor een jaar af te sluiten. Fietsers moeten dan omrijden via de route Cyclamenweg, Petuniaweg, Hyacintenweg en Kokussenweg, 1800 m. extra op de oorspronkelijke afstand van 2000 m., ofwel bijna een verdubbeling. Bovendien gaat deze omleiding deels over een niet verlichte weg langs het HSL-viaduct. De Fietsersbond vindt deze omleiding totaal onaanvaardbaar en is van mening dat de werkplanning aangepast moet worden. De afdeling heeft dit dan ook aangekaart bij de gemeente Lansingerland, die voor deze omleidingen toestemming moet geven.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.