Aanbieding Rapport gladheidsbestrijding

22-03-2011: Piet Mazure heeft het rapport ‘Evaluatie gladheidsbestrijding in de gemeente Lansingerland’ opgesteld. De gladheidsbestrijding gebeurt op zich niet slecht, maar is op punten voor verbetering vatbaar. Zo strooit de gemeente ijverig zout op de fietspaden, hetgeen weinig effect heeft omdat de smalle fietsbanden het nauwelijks inrijden. Met schuiven en borstelen kan veel meer worden bereikt. Er zijn doelen geformuleerd die met de fiets bereikbaar zouden moeten zijn, zoals winkelcentra, spils, kerken, bibliotheken en andere openbare gebouwen. Voorzitter Ton van der Burg heeft het rapport aan wethouder Henk de Paepe overhandigd. De wethouder verzekerde dat het rapport niet in de la zal verdwijnen, maar dat de gemeente er mee aan de slag gaat. Hij vond het rapport een bewijs van de goede samenwerking tussen de Fietsersbond en de gemeente.

Rapport gladheidsbestrijding

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.