Zilvergracht voet-fietspad

In de Heraut van 18 juni 2014 is te lezen dat de bewoners aan de Zilvergracht vier jaren bezig zijn om de straat voor hun huizen als voetpad aan te merken. Ze vinden dat het fietsverkeer op de straat een gevaar vormt; auto’s en brommers mogen er toch al niet komen.

De gemeente vroeg in maart 2013 advies aan de Fietsersbond. Wij hebben letterlijk het volgende geantwoord:
Wij zijn niet voor het afsluiten van één of beide zijden van de Zilvergracht. De fiets is een vriendelijk vervoermiddel, maar de fietser moet evenals de voetganger wel opletten. Scooters mogen er al niet rijden, dus van geluidsoverlast is geen sprake. Voor de woningen aan de Zilvergracht ligt een strookje van ongeveer 1 meter, waar fietsers zeker niet zullen rijden omdat er bloempotten, bankjes en andere voorwerpen op staan. De bewoners kunnen in feite fatsoenlijk uit hun huis stappen. Maar het is wel ogen open houden en dat geldt ook voor de fietsers, anders krijg je botsingen. Om deze strook voor het oog wat te verbreden zou de bestrating eenvoudig kunnen worden aangepast, waardoor duidelijk wordt dat de ‘fietsstrook’ meer naar het water ligt.

Op 25-02-2014 is in overleg met de bewoners, politie, brandweer enz. het verkeersbesluit Zilvergracht genomen. Hierin staat o.a.:
I. De Zilvergracht aan te wijzen als voetpad, fietsen toegestaan.
II. Het plaatsen van het bord G7 (voetpad) met onderbord ‘fietsen toegestaan’ van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, bij de Zilvergracht ter hoogte van de kruisingen met de Oudelandselaan en Annie M.G. Schmidtpad, zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening.
III. Het plaatsen van het bord G11 (verplicht fietspad) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, bij de Zilvergracht ter hoogte van de kruisingen met de Oudelandselaan en Annie M.G. Schmidtpad, zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening.

Pas geleden is de bebording op de Zilvergracht hierop aangepast. In de Heraut staat nu een kopje ‘Verkeerde bebording’, hetgeen suggereert dat de bebording niet juist zou zijn. De bebording is onzes inziens echter correct en in overstemming met het verkeersbesluit aangebracht. Bij de verschillende kruisingen zijn telkens bord G7 ‘Voetpad’ met onderbord ‘fietsen toegestaan’ richting Zilvergracht geplaatst en op de zelfde paal maar dan richting het fietspad op de Oudelandselaan of het Annie M.G. Schmidtpad bord G11 ‘Verplicht fietspad’. Hoe moet het anders worden aangegeven?

Zilvergracht   Zilvergracht   Zilvergracht

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.