Westerscheldepad geopend

Het had al een paar jaar eerder moeten gebeuren, memoreert wethouder Abee in zijn toespraak, maar vanmiddag is het zover dat het Westerscheldepad kan worden geopend. De jongeren en ook de ouderen kunnen nu veilig fietsen. Het fietspad verbindt de Oudelandselaan met de Oostmeerlaan en geeft toegang tot de sportvoorzieningen op het Hoge Land. De komende weken zullen de oevers van de singel nog worden beplant en dan ziet er allemaal heel mooi uit.
Na de toespraak is het tijd voor het plaatsen van het straatnaambord. Daarvoor vraagt de wethouder hulp van de aanwezige kinderen. En met z’n allen weten ze het bord binnen een paar minuten in de grond te zetten. 

Planten naambord 1  Planten naambord 2

Als bedankje geeft de wethouder de kinderen een setje fietslampjes cadeau. In deze donkere tijd moet je altijd een lampje op je fiets hebben, is zijn advies, dan kunnen andere mensen je beter zien. Hierna wordt het lint voor de fietsbrug doorgeknipt. Een piepjong meisje assisteert hem daarbij.

Uitdelen fietslampjes  Doorknippen lint

De Fietsersbond is blij met deze goede fietsverbinding. Dit jaar staan ook nog de fietsverbindingen tussen de Oostmeerlaan en de Noordersingel, en tussen de Alkmaarderlaan en de Naardermeerstraat gepland. Na aanleg hiervan hoeven fietsers uit de Noordpolder dan niet meer over de Noordeindseweg te fietsen om in het centrum te komen.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.