Ledenvergadering 1 februari 2016

De jaarlijkse ledenvergadering van de afdeling is op 1 februari gehouden. De belangstelling was ondanks herhaalde oproepen gering: slechts 15 leden en belangstellenden waren aanwezig.

Zonder tegenkandidaten is Ton van der Burg voor een periode van 3 jaar herkozen tot voorzitter van de afdeling.

De afdeling heeft nu 155 leden. De secretaris roept de leden op om actief in hun omgeving nieuwe leden te werven. Twintig nieuwe leden in dit jaar moet mogelijk zijn.

Eric Korteland en Marloes van der Poel, verkeerskundigen van de afdeling B&O van de gemeente, gaven een presentatie over Fiets Veilig, waarbij de oude lintwegen, rotondes en de Klapwijkseweg aan de orde kwamen. Er was veel discussie. Probleem blijft, dat er op oude lintwegen te hard wordt gereden. Door de veenondergrond kunnen geen drempels worden aangelegd in verband met eventuele schade aan woningen door trillingen. Op de rotondes van de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg gebeuren steeds meer ongevallen. De rotonde met de Oudelandselaan is daarom voorzien van een knipperlichtinstallatie die attendeert wanneer er een fietser aankomt. Behalve op de Klapwijkseweg, een weg van de provincie, is BOR ingevoerd. Brommers volgen de regels van de auto. Enkele lange linten zoals het Landscheidingsfietspad en het Offenbachplantsoen vormen hierop een uitzondering. Bromfietsers zouden te ver moeten omrijden, wat niet wordt gedaan, en permanente handhaving is niet mogelijk. Marloes gaat in op het gedrag van verkeersdeelnemers en hoe dat te beïnvloeden is.

Met een verkeersquiz, waarbij lastige vragen zaten, rondden ze hun prima presentatie af. Bedankt Eric en Marloes.

Een uitgebreid verslag kunt u elders op deze website vinden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.