Fietsersbond leidt het CDA naar de top

Nee, de Fietsersbond is niet met een politieke partij verbonden en dat willen we graag zo houden. Iedere partij kan een beroep doen op de Fietsersbond en zo vroeg het CDA ons om een fietsroute uit te zetten van het gemeentehuis naar de skiberg in het Hoge Bergsche Bos. Dit in het kader ‘Op naar de top’, een gezamenlijke actie van de CDA-afdelingen Prins Alexander, Capelle a/d IJssel en Lansingerland om elkaar op de skiberg te ontmoeten. 
En zo stonden vrijdagmiddag 14 maart ruim 20 CDA-leden nerveus voor het gemeentehuis te wachten op het startsein. Voorop begeleidde onze voorzitter Ton van der Burg CDA-penningmeester Rob Remmerswaal, die een bakfiets met reclamebord moest voortstuwen. Ik sloot de stoet met een opvallend geel hesje van de Fietsersbond. Veiligheid voor al, niet?
De route voerde door het Lage Bergsche Bos, via de Rottekade (Ton houdt van een ommetje) naar de skiberg. Mooie route vonden velen.

CDA naar de top   CDA op de top

Het viel me wat tegen dat er niet naar de top de skiberg werd gefietst. Nadat ook de andere afdelingen waren aangekomen gingen we lopend naar de top. Daar aangekomen poogde men ballonnen op te laten, maar dat lukte natuurlijk niet want ze waren met de mond opgeblazen.
Eenmaal weer beneden werd een hapje en drankje genuttigd en deelde Peter Oskam, CDA-lid 2e kamer, een prijs, een boek over de Rotte, uit aan Rob Remmerswaal.
Ook wij lieten ons niet onbetuigd met aanmeldingsfolders, maar vooral de stickers ‘Blij dat ik fiets’ vonden gretig aftrek.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.