Feestelijke opening fietstunnel De Zijde

Op een stralend zonnige donderdagmiddag 4 juni was het rond de klok van 4 uur een drukte van jewelste bij fietstunneltje De Zijde gelegen onder de Boterdorpseweg nabij het HSL-spoor. Het tunneltje wordt na een fikse opknapbeurt feestelijk geopend. 

Vorig jaar startte NUON de actie om de drie meest ongure en onveilige fietstunneltjes op te knappen. Eerder al had de Fietsersbond tijdens het in kaart brengen van de problemen op de schoolfietsroutes van scholieren gehoord, dat zij het fietstunneltje aan De Zijde niet gebruikten omdat zij het eng en donker vonden. De Fietsersbond nomineerde het fietstunneltje bij NUON en vroeg de directeuren van de aangrenzende scholen om hun leerlingen deze nominatie te laten ondersteunen. Dat gebeurde met duizenden stemmen en zo eindigde het tunneltje als nummer 4 op de lijst van engste tunneltjes. NUON is toen zo coulant geweest ons tunneltje ook op te knappen, waarvoor hartelijk dank.

Feestelijke opening fietstunnel De Zijde   Feestelijke opening fietstunnel De Zijde

Op aandringen van de Fietsersbond zijn de leerlingen bij het opknappen betrokken. Het moest hun tunneltje worden. Dat is gebeurd en hoe! Kunstenaar Marco de Keijzer uit Lansingerland heeft samen met de leerlingen van een van de engste tunnels een prachtig kunstwerk gemaakt.

Samen met wethouder Simon Fortuyn openden de leerlingen het tunneltje door op een grote ronde knop te drukken, waarmee de feestverlichting tot leven kwam. In zijn openingsspeech dankte de wethouder NUON, die het financieel mogelijk heeft gemaakt om dit project te realiseren. Verder dankte hij de Fietsersbond afd. Lansingerland voor het genomen initiatief en beide scholen voor hun medewerking. Hij roemde en bedankte de kunstenaar en leerlingen die eraan mee hadden gewerkt voor het prachtige kunstwerk. De wethouder benadrukte dat het tunneltje van de leerlingen is en sprak de hoop uit, dat de fietstunnel nu veel gebruikt zal worden.

Feestelijke opening fietstunnel De Zijde   Feestelijke opening fietstunnel De Zijde

Na bezichtiging van de kunstwerken, trots toegelicht door de schilders, kwam SBS6 weerman Piet Paulusma vertellen hoe het weer er voor de komende nacht en dag uit zou zien. 

Met voldoening kunnen we terugkijken op het tot stand brengen van een mooi project en de voortreffelijke samenwerking tussen alle belanghebbenden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.